Populli japonez mësoi për sheqerin  vetëm në shekullin e XVI.

Para se marinarët portugezë ta futnin këtë substancë të mrekullueshme në Japoni, kuptimi i ëmbëlsirave të quajtura “kashi” ishte frutat dhe arrat.

Sapo sheqeri gjeti rrugën për në zemrat dhe stomakët e japonezëve, furrtarët dhe ëmbëlsirat bënë namin.

Në ditët e sotme, numri i ëmbëlsirave në Tokën e Diellit në Lindje nuk njeh kufij, megjithatë ata arrijnë të qëndrojnë elegantë, pa marrë parasysh çfarë!

FOTO GALERI
1/10

Top Channel