Numri i të infektuarve në Evropë kaloi shifrën e 10 milionë njerëzve

01/11/2020 22:25

Numri i njerëzve të infektuar me virus në Evropë ka tejkaluar 10 milionshin, pasi numri i rasteve të reja është dyfishuar brenda pesë javësh.

Muajin e kaluar, Amerika Latine dhe Azia raportuan secila më shumë se dhjetë milionë raste. Vetëm Shtetet e Bashkuara kanë më shumë se nëntë milion raste.

Ndërsa Evropës iu deshën nëntë muaj për të regjistruar pesë milionë rastet e para, ajo raportoi pesë të tjera në pak më shumë se një muaj, sipas një analize të reuters.

Në shtatë ditët e fundit, më shumë se 1.6 milion raste të reja janë regjistruar në Evropë, gati gjysma e 3.3 milionë të konfirmuarve në të gjithë botën.

Evropa ka 10 për qind të popullsisë së botës dhe në kontinentin e vjetër, 22 për qind e të gjithë 46.3 milionë të infektuarve në botë.

Si rezultat i COVID-19, 1.2 milion njerëz vdiqën në botë, nga të cilët 269,000 në Evropë.

Top Channel