Ëndrra Amerikane për disa nuk është realiteti në të cilin jetojnë.

Për disa, është ende një ëndërr. Të tjerët u zgjuan nga ëndrra nga rrethanat e vështira të realitetit socio-ekonomik.

Për disa të tjerë, Ëndrra Amerikane është një makth. Njerëzit për të cilët ne flasim janë njerëzit e privuar nga të drejtat që jetojnë nën kufirin e varfërisë, duke gërvishtur dhe varur në çdo gjë që jeta u hedh.

Në vitin 2011, Joakim Eskildsen vendosi të kapë ata persona më pak fat që jetojnë në SHBA. Ai zbulon me sukses realitetin tronditës të njerëzve që jetojnë jo në vendin e të lirëve, por në vendin e trazirave ekonomike.

Dhe nuk prek vetëm disa individë të pafat, por edhe bashkësi të tëra. Me kalimin e kohës, koleksioni arriti në një projekt libri të cilin ai e quajti “Realitetet Amerikane”, duke e krahasuar me konceptin iluzor të Ëndrrës Amerikane.

Në të, ai jep detaje dhe histori të thella të njerëzve që duhet të jetojnë në këpucët e një njeriu të varfër.

FOTO GALERI
1/19

Top Channel