Riya and Sima në Bangladesh

Fotografitë më të mira të vitit 2020 në Siena International Photo Awards janë publikuar.

Në këto gjashtë vjet, projekti është bërë, vit pas viti, një ngjarje shumë e pritur e vlerësuar në të gjithë botën. Ky sukses konfirmohet nga numrat dhe nga pjesëmarrja e vazhdueshme e profesionistëve ndërkombëtarë të cilët kanë zgjedhur të kontribuojnë në projekt, duke u vendosur kështu në mesin e konkurseve kryesore fotografike në botë.

Pamja mahnitëse e fotografit francez Greg Lecoeur, “Frozen Mobile Home”, të një ajsbergu gjigand të rrethuar me  gaforre, është fituesi i përgjithshëm i konkursit 2020 Siena International Photo Awards (SIPA), një nga konkurset më të mira ndërkombëtare të fotografisë në botë.

Juristët zgjodhën imazhin fitues midis dhjetëra mijëra fotove të paraqitura nga fotografë nga 156 vende.

Lecouer, një fotograf profesionist fitues i çmimeve të oqeanit dhe jetës së egër, e shkrepi imazhin në Antarktidë, ku ai shpesh përfshihet në projekte shkencore që nxjerrin në pah brishtësinë e oqeaneve tona dhe rëndësinë e ruajtjes së planetit tonë.

Fotoreporteri i Afrikës së Jugut Brent Stirton fitoi çmimin “Autori më i mirë” i këtij viti falë tregimit të tij të fuqishëm të historive përmes imazheve dhe angazhimit të tij për të mbuluar çështje që lidhen me jetën e egër dhe ruajtjen, si dhe shëndetin global, kulturat në zbehje, qëndrueshmërinë dhe mjedisin.

Fotografi egjiptian Nader Saadallah fitoi kategorinë “Filmi i Shkurtër Dokumentar” me videon e jashtëzakonshme, “Të Harruarit”.

FOTO GALERI
1/20
Pallati duke u djegur, ndërsa një person po bie

Top Channel