Njerëzit e fisit indonezian me sy blu verbues, nuk i keni parë kurrë më parë! (FOTO)

23/10/2020 14:44

Kur mendojmë për njerëzit vendas të Azisë Juglindore, në të vërtetë është e vështirë të imagjinohet se si ata jetojnë. Zakone të ndryshme, tradita të ndryshme dhe gjithçka tjetër.

Zakonisht është e vështirë të dallosh këta njerëz nga njerëzit që jetojnë në ndonjë vend tjetër në Tokë.

Por, njerëzit që jetojnë në fisin indonezian në ishullin Buton kanë një tipar të veçantë që i ndan ata nga çdo njeri tjetër në planetin tonë – sytë e tyre.

Fotografi Korchnoi Pasaribu kohët e fundit bëri fotografi të njerëzve të fisit dhe fotot menjëherë fituan shumë popullaritet në rrjetet sociale.

Shumë njerëz po pyesnin veten se si është e mundur për këtë grup njerëzish që të kenë këtë ngjyrë blu, veçanërisht duke marrë parasysh që shumica e aziatikëve kanë sy kafe.

Epo, rezulton se fisi e zhvilloi këtë ngjyrë si rezultat i një çrregullimi të rrallë gjenetik të quajtur sindroma Waardenburg.

Biblioteka Kombëtare e Mjekësisë së SH.B.A. raporton se sindroma Waardenburg është një grup i problemeve gjenetike që mund të shkaktojnë humbje të dëgjimit dhe ndryshime në pigmentimin e flokëve, lëkurës dhe syve.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel