Daniel Radcliffe

Të flasësh hapur për aftësitë e kufizuara është thelbësore. Pra, ne duam të ndajmë disa histori rreth njerëzve të pabesueshëm që na inkurajojnë dhe frymëzojnë me forcën e tyre.

Më poshtë janë disa prej aktorëve që sfiduan fatin për të ndjekur ëndrrat e tyre

Në vitin 2008, aktori Daniel Radcliffe zbuloi se ai vuante nga një formë e lehtë e dispraksisë. Ky çrregullim i aftësive motorike e pengon atë të bëjë aktivitete të thjeshta. Në një ditë të keqe, ai ka vështirësi të shkruajë ose të lidhë lidhëset e tij të këpucëve. “Nuk më ka mbajtur kurrë mbrapa. Disa nga njerëzit më të zgjuar që njoh janë njerëz që kanë aftësi të kufizuara të të mësuarit”, tha ai.

Ylli i trilogjisë “Kthimi në të Ardhmen”, Michael J. Fox u diagnostikua me sëmundjen e Parkinsonit në moshën 29 vjeçare.

Në vitin 1998, ai foli publikisht për gjendjen e tij për herë të parë. Ndërsa simptomat e sëmundjes u përkeqësuan, atij iu desh të tërhiqej nga aktrimi. Ai themeloi Fondacionin Michael J. Fox për hulumtimin e Parkinsonit që synon gjetjen e një kure për këtë sëmundje.

Qysh në fëmijëri, Jim Carrey u diagnostikua me ADHD (çrregullim i hiperaktivitetit dhe vëmendjes). Për shkak të këtij çrregullimi të trurit, ai nuk ishte në gjendje të përqendrohej dhe ishte vazhdimisht aktiv.

Carrey ka qenë i hapur në lidhje me gjendjen e tij dhe përdor statuset e tij të famshme për të sjellë në vëmendje problemin.Tom Cruise u diagnostikua me disleksi, një çrregullim i leximit, në moshën 7 vjeç.

Në shkollë, ai mezi lexonte dhe u përpoq të fshehte gjendjen e tij nga miqtë. Marrja e punës së tij të parë të madhe në aktrim e ndihmoi atë të kuptonte se paaftësia e tij për të lexuar mund ta pengonte por ai punoi shumë për ta kapërcyer atë.

Këngëtari dhe kompozitori anglez ka luftuar me epilepsinë për vite me radhë. Kjo është arsyeja pse ai është një mbështetës i zjarrtë i bamirësive që ndihmojnë në mbledhjen e parave për njerëzit e prekur nga kjo sëmundje. Për shembull, ai u bashkua me të famshëm të tjerë që morën pjesë në Ditën Kombëtare të Epilepsisë për të mbledhur para për një organizatë bamirësie të quajtur “Epilepsy Action”.

 

FOTO GALERI
1/11
Whoopi Goldberg

Top Channel