Meghan Markle dhe princ Harry

Shumica prej nesh nuk ndihet komod në një rreth të panjohur njerëzish dhe kjo shpesh na ngjall një dëshirë për të marrë celularin nga xhepi dhe të shtiremi sikur kemi marrë një mesazh të rëndësishëm.

Akoma  ëndërrojmë të bëjmë njohje të reja dhe menjëherë të fitojmë dashurinë e atyre që na rrethojnë. Lajmi i mirë është se ne mund ta mësojmë atë nga një grua me karizmë të pabesueshme që mund të magjepsë jo vetëm një princ britanik, por edhe miliona njerëz në të gjithë botën.

Bright Side analizoi sjelljen e Meghan Markle dhe zbuloi se si ajo arrin të induktojë menjëherë vibrime pozitive tek të huajt dhe t’i fitojë ato.

Buzëqeshje e sinqertë

Kur i buzëqesh një personi tjetër, është sikur t’i dërgosh një mesazh duke thënë: “Më pëlqen”. Dhe personi të cilit i buzëqesh, ka të ngjarë të kthejë buzëqeshjen tuaj. Një buzëqeshje e sinqertë ju ndihmon të relaksoheni dhe të akordoheni në një komunikim pozitiv.

Të bësh komplimenta

Dukesha e Sussex e di mirë se një nga mënyrat më të lehta për të fituar zemrën e një të panjohuri është që t’i bëjë komplimenta. Së bashku me burrin e saj Harry, ata bënë një postim në Instagram ku i inkurajuan njerëzit të bënin komplimente dhe të kujdeseshin për njëri-tjetrin. Ju mund të lavdëroni modelin e ri tek të njohurit tuaj ose të thoni një fjalë të bukur për aksesorët e tyre, por mos e teproni. Fjalët e këndshme mund të ndihmojnë në zbutjen e një atmosfere të tensionuar dhe të krijojnë një mjedis të favorshëm për komunikim.

Kontakti me sy

Meghan Markle përpiqet të shikojë gjithmonë në sytë e personit me të cilin po flet dhe e bën atë siç duhet. Kontakti me sy ka shumë fuqi: ju lejon të tregoni qëndrimin tuaj të mirë pa fjalë, të kuptoni gjendjen shpirtërore të një personi tjetër dhe të fitoni një audiencë. Për shembull, një mësues që po jep një leksion dhe po shikon sytë e studentëve do të dëgjohet me më shumë kujdes se sa një mësues që po shikon poshtë dhe lexon leksionin e tyre nga shënimet. Në mënyrë që të mbaheni mend, përpiquni të mbani shikimin e kundërshtarit tuaj gjatë bisedës. Kjo do t’i ndihmojë ata të ndiejnë se ju duken interesante ato që thoni.

Humor pozitiv

Meghan Markle gjithmonë shfaqet me humor të mirë kur është në publik, prandaj nuk është për t’u habitur që njerëzit janë të gatshëm të bëjnë kontakte me sy me të. Sipas hulumtimit të bërë nga shkencëtarët në Universitetin Shtetëror të Ohajos dhe Universitetin e Havait, njerëzit mund të ndiejnë në mënyrë të pavetëdijshme emocionet e rrethit ku qëndrojnë. Ekspertët pohojnë se ndoshta është e lidhur me faktin që ne natyrshëm kopjojmë sjelljen e njerëzve të tjerë, gjë që na bën të ndiejmë diçka që ata po ndiejnë. Kjo është arsyeja pse nëse doni t’i bëni ata që janë në rrethinën tuaj të ndihen të lumtur, duhet të përpiqeni të transmetoni emocione pozitive.

Efekti kameleon

Në mënyrë që të fitojë personin me të cilin po flet, Meghan përdor metodën psikologjike të pasqyrimit. Në vitin 1999, shkencëtarët në Universitetin e New York-ut dokumentuan të ashtuquajturin efekt kameleoni, i cili është një imitim i pavetëdijshëm i sjelljes së një personi tjetër që ndodh gjatë komunikimit midis 2 personave. Hulumtimi ka treguar se këto veprime nxisin pëlqimin midis njerëzve. Pra, nëse doni të bëni një të huaj si ju, filloni të kopjoni pak gjestet, shprehjet e fytyrës dhe volumin e tyre.

Kthimi drejt personit me të cilin po flisni

Ju mund të kuptoni nëse një person është i interesuar për ju apo jo duke parë drejtimin e këmbëve të tij. Nëse këmbët e një personi janë drejt jush, ka të ngjarë që ata të dëshirojnë të komunikojnë me ju. Nëse këmbët e tyre janë kthyer në një anë tjetër, atëherë ky person nuk është i interesuar të përzihet me ju. Duke i kushtuar vëmendje këtij fakti, ju do të jeni në gjendje të vendosni se cilin grup njerëzish duhet t’i bashkohet një kompanie të panjohur. Në foton më sipër, ju mund të shikoni se gruaja tregoi interesin e saj për dukeshën dhe Meghan reagoi ndaj saj në përputhje me rrethanat.

Prekja e flokëve

Shumë njerëz kanë vërejtur se Meghan shpesh prek apo rregullon flokët në publik. Disa njerëz mendojnë se kjo është një shenjë e ankthit në rritje, por ka edhe një shpjegim tjetër. Nëse një vajzë ndihet e interesuar për dikë, ajo automatikisht fillon të prekë flokët e saj. Kështu flirton me personin me të cilin po flet dhe në mënyrë të pavetëdijshme demonstron qëndrimin e saj të mirë. Kjo është arsyeja pse, në mënyrë që jo-verbalisht t’i tregoni personit me të cilin po flisni se ju duket interesant, përpiquni të prekni aksidentalisht flokët tuaj. Sidoqoftë, mos e teproni, përndryshe, nga jashtë do të duket se ndiheni jashtëzakonisht nervoz.

Të mos flasësh vetëm për veten

Meghan Markle e di se sa e rëndësishme është aftësia për të dëgjuar kur komunikon me të tjerët. Njerëzit pëlqejnë të flasin për veten e tyre dhe pëlqejnë kur të tjerët i dëgjojnë deri në fund. Mos nxitoni të merrni iniciativën në komunikim, por përkundrazi pyesni personin që po flisni për pyetje sqaruese. Nëse e lini dikë të tregojë disa histori nga jeta e tij, në vend që të tërhiqeni vetë, kjo do të krijojë kujtime të këndshme nga takimi me ju.

Të prekësh personin me të cilin po flet

Meghan nuk ndihet e ndrojtur kur prek personin me të cilin po flet gjatë ngjarjeve publike. Kjo mund të jetë një prekje e lehtë në dorë ose për shembull, një goditje në shpinë. Merrni parasysh këtë hile, pasi besohet se kontakti personal kontribuon në çlirimin dhe vazhdimin e bisedës së mëtejshme. Në të njëjtën kohë, është e rëndësishme të mos kaloni kufijtë personalë të një personi dhe të mos dukeni ndërhyrës.

 Emocione origjinale

Përkundër faktit se familja mbretërore britanike supozohet të sillet modestisht, Meghan gjithmonë tregon hapur emocionet e saj. Dhe kjo është ajo që ne duhet të mësojmë prej saj. Në të vërtetë, ekziston rreziku që ju të interpretoheni gabimisht në një grup të panjohur njerëzish, megjithatë, sinqeriteti është një tipar i rëndësishëm për ndërtimin e marrëdhënieve miqësore. Në mënyrë që të relaksoheni dhe të ndiheni rehat, imagjinoni se jeni në një rreth miqsh dhe të dashurish të mirë.

FOTO GALERI
1/10

Top Channel