Merimanga pallua

Nëse mendoni se të gjithë merimangat janë të frikshme, duhet të shikoni disa prej tyre.

Merimangat pallua, ose merimangat Maratus, u emërtuan në këtë mënyrë për shkak të modeleve shumëngjyrëshe në barkun e tyre që duken si bishta të palloit.

Merimangat meshkuj të kësaj specie shfaqin me krenari trupat e tyre të ndritshëm gjatë njohjes, duke e shtuar këtë shfaqje mahnitëse me një kërcim.

Familja Maratus përfshin shumë specie merimange dhe secila prej tyre mburret me një model unik shumëngjyrësh që i bën këto krijesa të duken si piktura të vogla.

 

FOTO GALERI
1/10

Top Channel