Banor i fisit në Indonezi

Indonezia është një vend shumë i veçantë, i cili përbëhet nga mbi 17,000 ishuj.

Konsiderohet se është vendi më i madh ishull në botë. Duke pasur kaq shumë ishuj, është një vazo shkrirjeje e kulturës.

Aty fliten mbi 700 gjuhë të ndryshme, por një gjë e çuditshme ka ndodhur në ishullin e vogël të Buton.

Disa njerëz autoktonë atje kanë një ‘shpërthim’ të çuditshëm gjenetik të njohur si sindroma Waardenburg, e cila mund të shkaktojë humbje të dëgjimit, dhe në këtë rast, sy blu verbues që na kujtojnë Fremen e Frank Herbert nga Duna.

Sindroma mund të ndikojë edhe në një sy të vetëm, duke i bërë ato heterokromatike. Kjo sindromë e rrallë i ka bërë ata shumë të vecantë në krahasim me fiset e tjera të ishullit.

 

FOTO GALERI
1/13

Top Channel