Meshkujt me mjekër janë partner më të mirë në lidhjet afatgjata.

Studimi shkencor i udhëhequr nga Barnaby Dixson dhe i publikuar në “Journal of Evolutionary Biology”, ka dalë në këtë përfundim.

Kjo mund të jetë për shkak se mjekra e krijon një pamje mashkullore dhe në përgjithësi e ndryshon formën e fytyrës së një mashkulli, duke e bërë atë shumë më tërheqës se sa pa mjekër.

Qimet e fytyrës tregojnë se një mashkull ka nivele të larta të testosteronit dhe testosteroni tregon pjekuri dhe sipas këtij studimi, kjo e bën një mashkull më të përsosur për një lidhje të suksesshme.

Top Channel