Gratë e fisit Fulani

Thjesht imagjinoni një diell të madh të kuq të ndezur që perëndon prapa horizontit.

Është mjaft e nxehtë dhe po bëheni gati të flini pas një shëtitje të gjatë nëpër zonën e shkretëtirës. Ka një ndjenjë lodhjeje në muskujt tuaj, por ju buzëqeshni, sepse nesër, burrat më të bukur në Tokë do të kërcejnë për ju, dhe vetëm ju, për tërë ditën.

Kështu jetojnë Fulani, ose Fulbe, njerëzit më të shumtë nomadë në planet, ku përfaqësuesit e një prej nëngrupeve të tyre e konsiderojnë veten të jenë njerëzit më të bukur në botë.Një nga nëngrupet e Fulanit, Wodaabe, ka një festival vjetor të njohur si Guérewol.

Turistët nga e gjithë bota vijnë për ta parë atë. Në fakt, Guérewol është një konkurs bukurie për burra, ku të rinjtë veshin rroba shumëngjyrëshe dhe zgjedhin me kujdes bizhuteri për to. Një pendë e bukur në kokë është detaji më kuptimplotë për ta.

 

FOTO GALERI
1/12

Top Channel