Kryeministrja e Zelandës së Re ka pranuar se ajo ka përdorur kanabis. Këtë ajo e konfirmoi gjatë debatit të udhëheqësve më të fuqishëm të fushatës zgjedhore deri më tani.

Liderja e Partisë Laburiste dhe kryeministrja në detyrë, Jacinda Ardern, u takuan me udhëheqësen e Partisë Kombëtare, Judith Collins, në studiot TV3 në Auckland, në një debat një orë e gjysmë të moderuar nga Patrick Gower.

Nivelet e entuziazmit të të dy udhëheqësve ishin dukshëm më të larta se në takimin e tyre të parë, me të dy duke bërë pranime dhe premtime që ata kurrë më parë nuk i kishin bërë. Ardren premtoi të deklarojë një emergjencë klimatike nëse zgjidhet për një mandat tjetër, të çrrënjosë varfërinë e fëmijëve dhe të shkojë drejt subvencionimit të produkteve sanitare për vajzat dhe gratë.

Collins premtoi se nëse anëtarët e familjes së fëmijëve të abuzuar të refuzojnë të marrin pjesë në hetimet e policisë ata do të përballen me tre vite burg. Ajo gjithashtu u zotua të heqë regjistrin e armëve dhe të sigurohen që çdo shkollë në vend të ketë një tualet për gjinitë neutrale.

Top Channel