Nuk duhet t’i humbisni! Foto që të lënë pa fjalë nga aeroporti Kai Tak

30/09/2020 17:27
"Kjo foto është bërë në To Kwa Wan vetëm në hyrje të tunelit të aeroportit (tani tuneli Kai Tak)", thotë fotografi Daryl Chapman.

Këto janë disa foto ikonike nga Aeroporti Ndërkombëtar Kai Tak – ku një avion kalon midis ndërtesave të banimit në Kowloon City.

Aeroporti Kai Tak ishte aeroporti ndërkombëtar i Hong Kongut nga viti 1925 deri në vitin 1998. Zyrtarisht i njohur si Aeroporti Ndërkombëtar i Hong Kongut nga 1954 deri më 6 korrik 1998, shpesh referohet si Aeroporti Ndërkombëtar i Hong Kongut, Kai Tak, ose thjesht Kai Tak dhe Aeroporti Ndërkombëtar Kai Tak, për ta dalluar atë nga pasardhësi i tij, i cili shpesh quhet Aeroporti Ndërkombëtar Chek Lap Kok, i vendosur në ishujt Chek Lap Kok dhe Lam Chau.

Për shkak të gjeografisë së zonës që pozicionon aeroportin me ujë në të gjitha anët e pistës, me komplekset e banimit të Kowloon City dhe malet në veri-lindje të aeroportit, avionët nuk mund të fluturojnë mbi male.

Në vend të kësaj, avionët duhej të fluturonin mbi Victoria Harbor dhe Kowloon City, duke kaluar në veri të kodrës së Mong Kok. History Channel, e ka renditur atë ndër Aeroportet më ekstreme, si aeroportin e 6-të më të rrezikshëm në botë./CNN/

FOTO GALERI
2/12

Top Channel