Pishinat e hapura nëpër botë ju lënë të dëshpëruar për një zhytje, autori i prezanton në librin e ri (fotot)

25/09/2020 16:27

Libri i ri i Christopher Beanland “Lido; Një zhytje në pishinat e hapura të botës”, studion që prej atyre që duken si anije kozmike në Hong Kong deri te Ajsbergu, pishina e mbushur me shkumë në Sydney.

Përveç prezantimit të vendeve më të mira për zhytjet më spektakolare, autori studion historinë dhe dizajnin e vendeve të notit si dhe dëshirën e njerëzve për të.

Mes të tjerash Christopher shkruan: “Të notosh është si të rilindësh. Çdo zhytje është një nivel tjetër besimi, çdo avancim i notarit e afron atë te një qëllim i mistershëm. Çdo frymëmarrje përforcon sensin e humanizmit”.

“Noti prodhon një njeri më të freskët, më të shëndetshëm, një njeri që erdhi me kokën plot me mendime, por largohet me një te vetëm: “Është koha për të ngrënë ëmbëlsirë.”‘

Ja disa nga pishinat e famshem të përfshira në koleksion …

FOTO GALERI
1/11
BROCKWELL LIDO, Londër: Christopher shkruan se Brockwell Lido, e hapur në vitin 1937, ka qenë në qendër të një dokumentari të BBC në 1995

Top Channel