Arkitektura mund të flirtojë me natyrën në mënyra të kushtueshme e të përmbajtura. Idea e arkitekturës është të bjerë në harmoni dhe jo të dominojë një panoramë.

Por kjo mund të jetë një sfidë e ëvshtirë veçanërisht kur përballesh me rrëpira të mprehta, faqe humnere apo masive shkëmborë.

Disa nga arkitekët modernë kanë tentuar të provojnë të kalojnë kufijtë e disiplinës, edhe në disa raste kjo mund të jetë kufiri mes dështimit dhe arritjes.

Më poshtë kemi tetë nga rastet kur ata kanë tejkaluar mjediset e vështira duke krijuar një eksperiencë të veçantë si për banorët ashtu dhe për shikuesit vizitorë …

FOTO GALERI
1/8
Shtëpia e Humnerës, Nova Scotia, Kanada gjendet në brigjet e oqeanit Atlantik, si një ndërhyrje minimale në panoramë, që nga prapa duket sikur pluskon në oqean.

Top Channel