Nuk janë vetëm rrudhat, flokët gri, duart dhe qafa që zbulojnë moshën e vërtetë të një personi

Ka shumë shenja të tjera të plakjes që nuk vërehen në shikim të parë. Dhe janë këto janë ato anët e errëta që ‘tradhtisht’i  shtuan më shumë vite përfaqësueseve të gjysmës së bukurisë së planetit.

Është e sigurt që ndryshimet gjatë plakjes nuk e shkatërrojnë një grua por ato i japin asaj një bukuri dhe joshje të veçantë.

Humbja e elasticitetit të ballit dhe fillimi i rrudhave lidhet me moshën e shtresës së dhjamit nënlëkuror. Injeksionet Botox që aq shumë njerëz i duan vetëm përkeqësojnë këtë situatë.

Edhe nëse balli mbetet i lëmuar, ai do të humbasë vëllimin e tij dhe do të zbulojë moshën e vërtetë të një gruaje.Fatkeqësisht, forma e buzëve tuaja ndryshon me kalimin e viteve.

Ato e humbin vëllimin e tyre, bëhen më të thata dhe marrin të ashtuquajturat rrudha të varura nga pjesa përreth tyre. Buzët që dikur ishin me lëng, të trasha dhe sensuale bëhen vizualisht më të vogla dhe të holla.

Shtresa nënlëkurore e yndyrës bëhet më e hollë për shkak të prodhimit të ulët të kolagjenit pas moshës 30 vjeç. Lëkura rreth syve humbet densitetin e saj, bëhet më transparente dhe fillon të tregojë enët e gjakut, gjë që çon më pas në shfaqjen e rrathëve të errët nën sy.

Një shenjë tjetër është edhe rënia e syve dhe qosheve të gojës, të cilat me kalimin e viteve bien.

FOTO GALERI
1/10

Top Channel