Në Japoni jetojnë mbi 80.000 persona të moshës mbi 100-vjeçare

15/09/2020 17:16

Numri i njerëzve të moshës mbi 100-vjeçare në Japoni për herë të parë ka shkuar në mbi 80.000, transmeton Anadolu Agency (AA).

Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies përditësoi të dhënat e personave mbi moshën njëqind vjeç në vend bazuar në të dhënat e regjistrimit të popullsisë.

Sipas kësaj, ky numër, duke u rritur për 9.176, ka arritur në 80.450.

Të dhënat tashmë 50 vite kanë shënuar një rritje të vazhdueshme, ndërsa gratë me 88 për qind përbëjnë pjesën më të madhe.

Pjesa më e madhe e personave mbi 100 vjeç janë në prefekturën Shimane në perëndim, ndjekur nga Koçi dhe Tottori.

Top Channel