Lajmi i fundit
Në vendngjarje ndodhen shërbimet e Policisë, të ambulancës dhe të zjarrfikëses, dhe teknikët të cilët po punojnë për rregullimin e defektit.

Nesër shënohet Dita Botërore e Dermatitit Atopik. Dermatiti atopik është një sëmundje inflamatore komplekse, kronike dhe e përsëritur e sistemit imunitar që është e kushtëzuar gjenetikisht dhe mjedisin.

Ajo është më e theksuar në lëkurë si skuqje dhe kruajtje e rëndë dhe ndikon shumë në cilësinë e jetës së pacientëve pasi nuk është vetëm një shëndet por edhe një problem estetik.

Përveç kësaj, format afatgjata dhe të rënda të dermatitit atopik mund të çojnë në gjendje të tjera të tilla si alergji, astmë, rinitit alergjik, probleme gastrointestinale, probleme të kyçeve dhe probleme kardiovaskulare.

Kjo është arsyeja pse pacientët përballen me depresion, ankth, çrregullim të mungesës së vëmendjes dhe memorie të dëmtuar. Prandaj, sëmundja prek jo vetëm pacientët, por edhe familjet e tyre.

Sidoqoftë, gjëja më e vështirë me të cilën përballen vuajtësit është kruajtja e tmerrshme, shumë e fortë, e pranishme vazhdimisht dhe e paimagjinueshme për një person të shëndetshëm. Si rezultat, rreth 44% e njerëzve që vuajnë nga kjo sëmundje po konsiderojnë vetëvrasje, ndërsa probabiliteti i përpjekjeve për vetëvrasje është 36% më i lartë se mesatarja.

Dermatiti atopik është një sëmundje kronike dhe vazhdimisht rëndon pacientët; kërkon rregullim të vazhdueshëm dhe për të ndihmuar në përballimin e sëmundjes.

Për shkak të stigmës së infeksionit dhe mendimit të përgjithshëm se ata janë të shëmtuar, të sëmurët nuk marrin të sigurojnë vende pune ose pushohen nga puna – ne do të dëshironim që problemet e të sëmurëve të zgjidhen plotësisht, jo vetëm të përqendrohen në lëkurë.

Top Channel