Koronavirusi/ Anthony Fauci kundër deklaratës së Trump: Shifrat ende shqetësuese

12/09/2020 07:13
Anthony Fauci dhe Donald Trump

Anthony Fauci, kreu i Institutit Amerikan të Sëmundjeve Infektive, tha se ai nuk pajtohet me vlerësimin e Donald Trump se vendi ka “ja hodhi” në lidhje me koronavirusin.

Fauci, i cili i quajti statistikat “shqetësuese”, ndërsa shpjegoi se SHBA po fillon një sezon të ri të sëmundjes me një bazë prej rreth 40 mijë rastesh të reja të Covid në ditë, ndërsa viktimat janë mesatarisht rreth një mijë në ditë.

Ndërkohë, shqetësues është edhe fakti se koronavirusi po prek gjithnjë e më shumë të rinjtë e moshës 18 deri në 34 vjeç. Deri më tani, SHBA ka regjistruar pothuajse 6,4 milionë raste dhe më shumë se 191 mijë vdekje.

Top Channel