Zbulimet e dokumentarit: Bin Laden mund të ketë fshehur mesazhe të koduara në videot porno për të komunikuar me anëtarët e Al-Qaedas para se të vritej

07/09/2020 11:08

Osama bin Laden mund të ketë komunikuar në mënyrë sekrete me bashkëpunëtorët e tij me mesazhe të fshehura në video porno, zbulon një seri dokumentarësh kushtuar tij.

Dokumentari i ri i National Geographic, i prezantuar nga Peter Bergen, analizon materialet e gjera dixhitale dhe të shkruara të marra nga Navy SEAL në sulmin në Abbottabad, Pakistan, kur ai u vra më 2 maj 2011.

Organizatori i 11 shtatorit u zbulua se ishte në posedim të një mori filmash për të rritur dhe imazhe erotike .

Sipas letrave të tij, bin Laden kishte frikë të përdorte postën elektronike si një mjet për të lëshuar udhëzime për vartësit e tij terroristë. Pjesa më e madhe e komunikimit të tij me botën e jashtme u lehtësua përmes korrierëve.

Dokumentari i Bergen, megjithatë, ngre idenë se bin Laden mund të ketë qenë duke fshehur udhëzime të koduara në skedarët e tij pornografikë, si një mjet i fshehtë për të shmangur zbulimin duke fshehur komandat vrasëse brenda llojit të përmbajtjes mëkatare që ai raportohet se e përçmonte.

Misteri i origjinës së videove gjithashtu është subjekt i shumë debateve. Bin Laden nuk kishte internet në kompleksin e tij ose një kompjuter, por ai kishte një numër të madh televizorësh.

Ai gjithashtu jetonte në shtëpi me rreth 22 të tjerë, kështu që është e panjohur nëse bin Laden ishte përgjegjës për grumbullimin e kasetave, apo nëse ai i shikonte ndonjëherë ato.

Zyrtarët gjithashtu kanë refuzuar të zbulojnë detaje saktësisht se çfarë llojesh mesazhesh përmbajnë videot. Në qershor 2017, CIA tha se nuk do të lëshojë skedarët për shkak të ‘natyrës së përmbajtjes së tyre’.

Ndërsa natyra e vërtetë e tyre mund të mos dihet kurrë, zbulimi i dosjeve flet për hipokrizinë e përgjithshme të terroristit, meqë të parit e pornografisë u përplas me imazhin e tij fondamentalist./DailyMail

Top Channel