Gjirokastër/ 4 të arrestuar për drejtim mjeti të dehur dhe pa patentë

31/08/2020 16:36

Policia Rrugore e qarkut Gjirokastër ka arrestuar 4 shtetas, për drejtim mjeti në mënyrë të parregullt.

Janë ushtruar kontrolle të shumta në të gjitha akset rrugore të qarkut, jo vetëm për menaxhimin e trafikut dhe parandalimin e aksidenteve rrugore, por dhe për konstatimin, verifikimin dhe ndëshkimin e atyre drejtuesve që drejtojnë mjetet në gjendje të dehur, që kryejnë manovra të rrezikshme në rrugë, nuk vendosin rripin e sigurimit apo përdorin celularin gjatë drejtimit të mjetit.

Nga kontrollet e ushtruara në muajin gusht, janë konstatuar dhe arrestuar në kushtet e flagrancës 4 drejtues mjetesh, 1 për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe 3 për drejtim mjeti pa leje drejtimi.

Gjatë muajit gusht janë proceduar administrativisht gjithsej 1287 drejtues mjetesh.

Konkretisht janë vendosur:

• 710 masa për parakalime të gabuara;
• 43 masa për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit;
• 29 masa për mosvendosje të rripit të sigurimit;

Janë dërguar në OASH 10 drejtues mjetesh, 2 prej tyre për përdorim të pijeve alkoolike.

Janë bllokuar 3 automjete.

Policia Rrugore e qarkut Gjirokastër falënderon qytetarët për bashkëpunimin dhe i fton ata të denoncojnë në numrin 112 çdo shkelje të Kodit Rrugor, me qëllim rritjen e parametrave të sigurisë dhe parandalimin e aksidenteve.

Top Channel