Një muzeum i luftëtarëve tradicionalë vendas “ninxha” është grabitur dje në Japoni, dhe hajdutët besohet se janë larguar me më shumë se 1 milionë jen (8000€).

Muzeumi i njohur si ‘Iga-ryu Ninja’ dedikohej historisë së klanit të famshëm të ninxhave Iga.

Policia erdhi në skenën e ngjarjes pas nisjes së alarmit në orën lokale 01:30 të natës dhe gjetën derën kryesore të thyer, sipas tyre me një levë hekuri, dhe konstatuan se mungonte kasaforta që peshon rreth 150kg.

Kasaforta mbante paratë nga shitjet e biletave të rreth 1,100 njerëzve që kishin vizituar muzeumin, sipas autoriteteve.

Atraksioni i njohur turistik lejon gjithashtu që vizitorët të mësojnë përdorimin e armëve të ninxhave apo dhe ndjekin  shfaqje me ninxha.

Tashmë shumë pak ninxha kanë mbetur në Japoni teksa zakonet e klaneve tradicionale vijne gjithnje e duke u asimiluar me stilin modern te jeteses.

FOTO GALERI
1/5
Një muzeum i luftëtarëve tradicionalë vendas “ninxha” është grabitur dje në Japoni

Top Channel