Hiroshima në foto me ngjyra/ Pamjet e pazbuluara të bombës atomike që tronditi botën

15/08/2020 22:35

Kjo e shtunë shënon 75 vjetorin e fundit të Luftës së Dytë Botërore por për shumë vetë mbetet një ditë e rëndësishme.

Në atë ditë në vitin 1945 , rreth 90 mijë deri në 146 mijë persona humbën jetën në Hiroshima pasi vendi u godit nga një bomë atomike.

Dhe tani janë botuar disa foto me ngjyra nga dita e tmerrshme që tronditi mbarë botën.

Bomba amerikane “Djali i vogël”, arma e parë nukleare e përdorur në luftë, u hodh në Hiroshima në orën 7.30 të mëngjesit.

Zhduku 30% të popullsisë së qytetit dhe shpërthimi zuri një rreze të madhe duke lënë edhe 80 mijë qytetarë të tjerë të plagosur.

Qyteti u shkatërruar nga forca e një bombe me 16 kilotonë eksplozivë. Presidenti amerikan i asaj kohe, Harry Truman vendosi të përdorë armën nukleare në vend që të shpenzonte 800 mijë trupa amerikane në luftën për të pushtuar vendin.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel