Pamje të rralla nga Gjermania Naziste/ Në burgun ku mbaheshin kriminelët më të rrezikshëm të luftës…

08/08/2020 18:23

Jeta pas hekurave e të burgosurve më famëkeq të kampeve të luftës, të ndërtuara nga Gjermania Naziste, është dokumentuar në një koleksion fotografish.

Fotografi gjerman, Johanannes Lange, asokohe u ngarkua me detyrë që të dëshmonte me anë të fotove çdo tentativë arratisjeve të Aleatëve (ushtarë anglezë, amerikanë, rusë) nga kampi i përqendrimit Colditz, në Leipzig, gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Një ndër fotografitë më interesante është ajo e një të burgosuri, i cili përpiqej të arratisej nga kanalizimet e tualetit.

Gjithashtu në këtë galeri nuk mungojnë dhe fotografi të të burgosurve të konsideruar si më të rrezikshmit nga pala aleate. Për më shumë ju ftojmë të shihni fotot e mëposhtme…

FOTO GALERI
1/10

Top Channel