Artan Hoxha, rektor i UT/ Përfundon numërimi i votave për zgjedhjet në universitete

31/07/2020 15:38

Gara zgjedhore për drejtuesit në 12 universitetet publike përfundoi, ku kryesisht në detyrë janë rizgjedhur rektorët e mëparshëm, ndërsa ndryshime ka patur në universiteti bujqësor, universiteti “Fan Noli” në Korçë dhe Universiteti i Tiranës, ku janë zgjedhur rektor të rinj Dhimitër Bello në Universitetin Fan Noli, Fatbardh Sallaku te Bujqësori dhe Artan Hoxha te Universiteti i Tiranës.

Pas numërimit të votave, Komisionet zgjedhore kanë mbledhur materialet zgjedhore dhe po i përpunojnë ato për të vlerësuar ligjshmërinë e procesit zgjedhor.

“Brenda 48 orëve duhet ti dërgojmë emrat ministrisë së arsimit që monitoron rregullsitë e procesit dhe më pas 12 fituesit e universitetit publik ministrja ja kalon për dekretim presidentit”

Në Universitetin e Tiranës ku vëmendja ishte e shtuar, kandidati Artan Hoxha nga dekani i Fakultetit të Drejtësisë u zgjodh Me 348 vota  rektor  në garën kundër Pedagoges se fakultetit të shkencave të natyrës Mimoza Hafizit dhe pedagoges së ekonomikut Kozeta Sevranit, duke larguar nga detyra rektorin e mëparshëm Mynyr Konin. Sipas kryetares së komisionit zgjedhor të Universitetit të Tiranës , Majlinda Ketës rezultati është pranuar pasi nuk ka patur ankimime.

Asnjë prej 3 kandidatëve s’kanë bërë ankesë për parregullsi

Pjesëmarrja tejkaloi pritshmëritë në zgjedhjet e 30 korrikut, të shumë kontestuara për zhvillimin e tyre në kohë pandemi.

Dua të theksoj pjesëmarrjen e lartë të stafeve akademike dhe kritike ishte ajo e studentëve që e bën procesin anemik.

Top Channel