Deputeti socialist Alket Hyseni në sallën e Kuvendit është shprehur se sot është një ditë historike për vendin ku pritet të miratohen ndryshimet Kushtetuese.

Sipas tij tashmë vota e shqiptarëve do të jetë më të fortë, pasi nuk do të vendosin vetëm për kryetarin dhe siglën e  partisë, por për deputetin që duan.

“Sot është një ditë e rëndësishme, do të ndryshohet Kushtetuta e Shqipërisë. Sot shqiptarëve do u japim një votë më të fortë se ajo që kishin. U ftuan të gjithë aktorët dhe faktorët që dinë për Kushtetutën, shoqëria civile dhe dhanë mendime të vyera që u pasqyruan. Drafti ka dy ndryshime, nenet 64 dhe 68, janë të thjeshta, i japin votës së shqiptarit sikur e ka merituar, nuk do të votojnë më vetëm për siglën dhe emrin e kryetarit, por do të kenë mundësi të zgjedhin emrin që mendojnë se është më i miri, që shkon deri në 100%. Ia lëmë kohës sa e thellë do të jetë kur të diskutojmë Kodin Zgjedhor” tha ai.

Top Channel