1 vit nga Marrëveshja Rajonale Roaming/ Majlinda Bregu: Një histori e vërtetë suksesi e rajonit!

02/07/2020 07:20

Është shënuar një vit nga marrëveshja Rajonale Roaming. “Një lajm të mirë ose më saktë një ditëlindje” e ka etiketuar këtë marrëveshje Majlinda Bregu.

Në një postim në facebook Bregu shkruan se ulja e tarifave të telefonisē e internetitgjatë udhëtimit ka qenë e ndjeshme në të gjithë rajonin, në disa raste deri në nivelin 99%.

“Një histori e vërtetë suksesi e rajonit!
A mund të përsëritet kjo histori suksesi? Sigurisht. Ballkani Perëndimor ia doli në momentet e vështira- gjatë izolimit prej pandemisë së koronavirus – të mos bllokonte për asnjë sekondë zinxhirin furnizues të mallrave të nevojshme për qytetarët. Ne ia dolëm – u bëmë bashkë dhe krijuam korridorët e gjelbër për lëvizjen e materialeve mjeksore dhe mallrave të domosdoshme”- shkruan Majlinda Bregu.

Ja postimi i plotë:

Shqip! Shumë gjëra kanë ndryshuar nga një vit më parë 🕐, por një lajm të mirë e kemi, ose me saktë nje ditëlindje 🎂: Marrëveshja Rajonale e Roaming.
Ulja e tarifave të telefonisē e internetit kur udhëtojmë ka qenë e ndjeshme në të gjithë rajonin, në disa raste deri në nivelin 99%🤳🏽.
Të dhënat nga monitorimi i trafikut tregojnë një rritje me 60% të telefonatave në roaming
(po të mos ishte pandemia, mbase edhe më shumë) –ndërkohë që po shkojmë drejt tarifave roaming 0️⃣ në të gjithë rajonin në 2021.

Një histori e vërtetë suksesi e rajonit!
A mund të përsëritet kjo histori suksesi? Sigurisht. Ballkani Perëndimor ia doli në momentet e vështira- gjatë izolimit prej pandemisë së koronavirus – të mos bllokonte për asnjë sekondë zinxhirin furnizues të mallrave të nevojshme për qytetarët. Ne ia dolëm – u bëmë bashkë dhe krijuam korridorët e gjelbër për lëvizjen e materialeve mjeksore dhe mallrave të domosdoshme.
Po më tej, cili do të jetë stacioni i rradhës?
Integrimi Rajonal Ekonomik. Tërësor. Me këtë po punojmë si Ballkan Perëndimor, RCC dhe 🇪🇺.
E thënë thjeshtë: Modernizim – i përshtatshëm për qytetarët e shekullit 2️⃣1️⃣!
Ne e kemi një formulë fituese – dhe tashmë duhet të fokusohemi në qëllimin tonë dhe ta bëjmë realitet. Ku ka vullnet ka gjithmonë një mundësi.

Ti japim vlerë rajonit, sepse jemi Mirë. Më mirë. Së bashku!🏃🏻🏃🏻‍♀️

🇬🇧 “On this date a year ago we started paying less money for our phone bills, as the Regional Roaming Agreement entered into force reducing roaming costs across our region, as much as 99% in some cases. So now we can #talk, #text and #surf more, and in July 2021 the #WB is heading to 0️⃣roaming tariffs. A regional success story in its own right. “

#BalkanBarometer2020 35% of #WB citizens saved money after Roaming agreement entered the force.
69% of Western Balkans citizens are using internet it as a tool in communication.
#regionalcooperation #digital #DigitalWesternBalkans #strongertogether #bettertogether #ConnectivityForAll #roamlikeathome #RoamingFreeWesternBalkans #cooperation #regionalcooperation #RCC
#WesternBalkans #roaming #phone #workingtogether #powerofjointaction

Good.Better.Digital.
🇪🇺#PoweredbyRCC

#regionalcooperation #digital #DigitalWesternBalkans #strongertogether #bettertogether #ConnectivityForAll #roamlikeathome #RoamingFreeWesternBalkan

Top Channel