Një tjetër specie e rrezikshme bie në rrjetat e peshkatarëve në bregdetin e Vlorës.

Bëhet fjalë për Peshkaqenin Dhelpër i cili ka rënë këtë të martë në rrjetat e peshkatarëve.  Peshkaqeni i rënë në rrjetat e peshkatarëve është afro 3 metra i gjatë dhe peshon mbi 50 kg. Kjo specie  nuk haset shpesh në brigjet shqiptare.

Vitet e fundit ka qenë vizitor i shpeshtë i tyre për shkak të ngrohjes globale. Nuk është një specie tradicionale për vendin tonë por vijnë në vend për shkak të ngrohtësisë së bregdetit. Karakteristikë e veçantë e tij është bishti, tipar dallues për këtë grabitqarë gjithashtu është edhe turiri i tij, të cilin i ngjason dhelprës në pyll.

E ka marr emrin Dhelpër për shkak të mënyrës sesi lëvizë në det. Ai bënë dredha në det për të lëvizur duke hutuar prenë dhe grabitqarët e tjerë që mundohen ta sulmojnë shpesh herë.

Dredhat i bënë me anën e bishtit dhe shpesh herë prenë  e tij për ta trullosur e godet dhe me bisht. Hyjnë në familjen e peshkaqenëve të rrezikshëm, ku shpesh herë dallohet edhe për sulmet ndaj grabitqarëve më të mëdhenj se ai.

Top Channel