Kërkesa e opozitës së re për ndryshimin e sistemit dhe hapjen e listave, më 30 korrik shqyrtohet në Kuvend

30/06/2020 11:15

Sot u mblodh Komisioni i Ligjeve bashkë me Këshillin e Legjislacionit pasi opozita parlamentare, e mbështetur nga dy deputetë të mazhorancës kanë kërkuar ndryshimin e sistemit, nga propocional rajonal në mazhoritar kombëtar dhe lista të hapura, por edhe ndalimin e koalicioneve parazgjedhore.

Myslim Murrizi, i cili është dhe nismëtari i këtyre ndryshimeve ka thënë se hapja e listave hapë garën: Ne e ndërmorëm këtë nismë pas dështimit të referendumit me 50 mijë firma që kërkuan qytetarët.

Ndërkohë është miratuar kalendari dhe më 30 korrik shkon në Kuvend për shqyrtim.

Top Channel