Kryeministri Edi Rama gjatë një konference me gazetarët, ka theksuar edhe një herë se qytetarët duhet të bëjnë kujdes pasi virusi nuk ka ikur.

Sipas tij virusi mund të ketë një valë të dytë por duhet të jemi të përgatitur që ta përballojmë me kujdes.

Në këtë moment sipas Ramës nuk është më vetëm përgjegjësi e qeverisë por edhe e çdo qytetari që të frenojë përhapjen e Covid-19.

“Është shumë e rëndësishme, që njerëzit të mos e harrojnë që virusi nuk ka ikur. Se ndryshe do ta kishin deklaruar ata që janë më shumë të zotë dhe të ditur. Ata vazhdojnë të jenë të mbyllur dhe përjetojnë situata traumatike dhe post traumatike. Virusi është këtu dhe në kushtet kur ne e kemi normalizuar lëvizjen është e qartë që e gjithë përgjegjësia nuk është vetëm e jona për me çdo qytetarë e përbashkët. thuhet se në vjeshtë mund të vij një valë e dytë. Mund të vij ose jo. Nuk e dimë impaktin që do të ketë në fluksin e turistëve por duhet të jemi gati” tha Rama.

Top Channel