Inertet në natyrë/ Si po dëmtohet laguna nga hedhja e tyre në rrugën Shëngjin-Lezhë

25/05/2020 12:32

Inertet janë kthyer në një problem mjaft serioz në aksin Lezhë Shëngjin pikërisht në pjesën e lagunës.

Ndërsa i drejtohesh Shëngjinit shikon në të dy anët e rrugës inerte të hedhura pa kriter nga bizneset e zonës së Shëngjinit por edhe nga banorët këtu pranë.

Situata paraqitet edhe me problematike pasi inertet hidhen brenda në lagunën e Knallës duke shkaktuar një ndotje mjedisore tepër të madhe.

Me sy të lirë shikon inertet në të gjitha anët e lagunës dhe fatkeqësisht akoma nuk kemi një vullnet institucional për të ndërhyrë për të penalizuar shkaktarët dhe për ta rikthyer sërish në gjendjen e mëparshme lagunën.

Laguna prej vitesh është bërë pre e dëmtimeve të herë pas hershme. Inertet janë hedhur në brigjet e saj pëer shkak të mungesës se një vendi grumbullimi të tyre.

Ata të cilët i drejtohen Shëngjinit për turizmin përballen gjatë rrugës me grumbuj inertesh.

Top Channel