Simptomat më të rrezikshme të koronavirusit: Mpiksja e gjakut dhe enjtja e këmbëve

13/05/2020 08:19

Shpërthimi i pandemisë solli identifikimin të fillimisht tre simptomave kryesore: tharje fyti, temperaturë dhe vështirësi në frymëmarrje.

Një pacient në New York i cili kishte rezultuar pozitiv me koronavirus ishte në një gjendje të qëndrueshme dhe virusin po e kalonte në shtëpinë e tij. 38-vjeçari nuk kishte komplikime serioze të koronavirusit si shumë të tjerë.

“Ai kishte simptoma të buta pulmonare, që po i kalonte në shtëpinë e tij. Nuk ishte nevoja të shkonte në spital. U diagnostikua me koronavirus në një klinikë urgjente dhe më pas u dërgua në shtëpi. Kishte thjesht një kollë të lehtë”, tha Dr. Sean Wengerter, një kirurg vaskular në Pomona.

Më pas pacienti pati një efekt shumë befasues nga COVID-19.

“Një ditë ai u zgjua me të dyja këmbët e mpira , të ftohta dhe ishte aq i dobët sa nuk mund të çohej dot nga krevati”, tha Wengerter, i cili është shefi i departamentit të kirurgjisë vaskulare në Spitalin Samaritan.

Krahas enjtjes së këmbëve dhe mpiksjes së gjakut, mjekët vërejnë edhe një tjetër simptomë, atë të mosfunksionimit të organeve.

FOTO GALERI
1/8

Top Channel