Edhe pse me disa mangësi, mësimi këtë periudhë është zhvilluar online.

Por ndërsa dijet teorike janë mundur të përçohen disi edhe në këtë mënyrë, ç’po ndodh me praktikën? Si po funksionon mësimi në shkollat profesionale ku dijet kryesore jepen në praktikë? Ne pamë sot kursin e kuzhinës në shkollën profesionale “Salih Ceka” në Elbasan ku instruktori i kuzhinës Naim Bashmili çdo gatim tashmë e bën online.

Interesi i të rinjve për shkollat profesionale, por sidomos gatimin ka ardhur në rritje, kjo edhe për nevojat që ka tregu për punonjës profesionalë.

Jo të gjitha praktikat e kanë fatin të zhvillohen online, si kuzhina. Disiplinat e tjera shfaqin më shumë vështirësi për mësues e nxënës. Por le të shpresojmë që shtatori do t’i gjejë nxënësit në bankat e shkollës dhe laboratorët e tyre.

 

 

 

Top Channel