Shumë vende planifikojnë ose kanë nisur lehtësimin e masave të izolimit, të ndërmarra për frenimin e koronavirusit, ndërkohë në anën tjetër Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka kërkuar që ky proces të bëhet në mënyrë graduale.

“Relaksimi i parakohshëm mund të çojë në rritje të numrit të rasteve me koroanavirus”, paralajmëroi të martën OBSH-ja.

“Së paku derisa të gjendet vaksina ose një trajtim shumë i efektshëm, ky proces duhet të bëhet normalja jonë e re”, tha Takeshi Kasai, drejtor rajonal për Paqësorin Perëndimor, pranë OBSH-së.

Sipas tij, masat e izolimit kanë rezultuar të efektshme.

“Shoqëria dhe individët duhet të jenë të gatshëm për një mënyrë të re jetese”, tha Kasai.

Disa vende në Evropë kanë nisur këtë javë heqjen e disa masave të izolimit, duke hapur kryesisht dyqane të vogla.

Relaksimi i kufizimeve është paralajmëruar edhe në Shtetet e Bashkuara.

Koronavirusi ka prekur deri më tash gati 2.5 milionë njerëz dhe ka vrarë mbi 170,000.

Top Channel