Lamtumirë Rikard Ljarja/ Aktori dhe regjisori i njohur u nda nga jeta në moshën 77-vjeçare

21/04/2020 15:28

Arkëmorti ne trupin e pajetë të Rikard Ljarjas u shoqërua vetëm me tre makina për të përmbushur amanetin e fundit të tij.

Të prehej në Shkodrën e dashur! Sepse nga rrugët e saj ai erdhi. Ded ku je? Sepse Rikardi nuk është më. I madhi artist, i shtrenjti mik e hokatar në tavolina, nuk do të dëgjohet me, por arti i tij patjetër do te jetoje.

Lajm i trishtë për të gjithë. Sidomos për ata miq te kinostudios, të cilët na risjellin edhe njëherë ato vite krijimi kur kinemaja, dhe aktrimi ishin sinonim i jetës së tij. Le te shkojmë me “Rrugicat qe kërkonin diell” dhe kujtimet e mikut të tij Mevlan Shanaj.

Në jetën e tij ai flinte dhe zgjohej me filmin. Shpirti i tij kërkonte të përsosurën, jetën, ekzistencën njerëzore, artin e vërtetë. Prandaj në këtë përcjellje të fundit do t’i shkonte më shumë se çdo gjë një requiem i Mozartit. Dhe një tjetër kujtim.

/Jetona Koçibelli/

Top Channel