Tejkalim i afatit të qëndrimit/ Ministria e Jashtme: Shqiptarët e mbetur në Kroaci nuk do sanksionohen

28/03/2020 14:35

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtne informon të gjithë shtetasit shqiptarë që ndodhen në Kroaci dhe që janë të detyruar të tejkalojnë periudhën e lejuar të qëndrimit në hapësirën Schengen për shkak të situatës së Covid-19, se nuk do të penalizohen.

Megjithatë, autoritetet kroate udhëzojnë shtetasit e huaj që të kontaktojnë me telefon Rajonin e Policisë kroat, në zonën e tyre të rezidencës për t’i njoftuar rreth pamundesisë për tu larguar nga territori kroat.

Në këtë mënyrë do të shmangen probleme të mundshme në pikat kufitare në momentin kur shtetasit e huaj do të kthehen në vendet e tyre.

Top Channel