Kina mbyll spitalet e përkohshme; doktori shtrihet i çliruar pas turnit të fundit

15/03/2020 21:06

I shtrirë në një krevat të zbrazur me kostumin dhe syzet mbrojtëse, doktori Jiang Wenyang kishte një ndjenjë çlirimi për përfundimit të turnit të fundit të natës në spitalin e përkohshëm të Wuchang ku u trajtuar pacientë me simptoma më të lehta të koronavirusit COVID-19.

Ditën tjetër Jiang dhe kolegët e tij morën pjesë nëceremonnë e mbylljes pas daljes së 49 pacientëve të fundit nga stadiumi i kthyer në spital.

Por teksa Vuhan mbylli spitalet e përkohshme bota po sheh një rritje të frikshme të rasteve të reja me COVID-19.
Shumë prej tyre kanëndjekur shembulline Kinës për spitalet e përkohshme ku izolohen pacientët me simptoma të lehta për të parandaluar përhapjen.

Irali ka konfirmuar 11,000 infeksione me COVID-19 dhe rajojet e qeveritë lokale kanë nnisur transformimin e sallave dhe stadiumeve në spitale të përkohshme.

Një spital i tillë me 200 shtretër është ndërtuar në Azerbaixhan në fillim të javës.

FOTO GALERI
2/5
Ministri italian i shendetsise flet per bashkepunimin

Top Channel