Franca mbyll hapësirat publike jo të domosdoshme

15/03/2020 06:14

Kryeministri francez, Edouard Philippe ka urdhëruar mbylljen e hapësirave jo të dosmosdoshme publike nga mesnata, me qëllim të parandalimit të përhapjes së koronavirusit. Kjo masë do të zbatohet për restorantet, kafiteritë, kinematë, klubet e natës dhe disa biznese tjera.

Philippe po ashtu i ka kërkuar popullatës franceze që të kufizojë udhëtimin nga qyteti në qytet. Franca ka raportuar një rritje të dukshme të personave të infektuar me koronavirusin e ri të shtunën, nga 3,661 në 4,499. Në këtë ditë, Franca ka raportuar edhe për 12 vdekje shtesë, duke e dërguar numrin e viktimave në 79.

Sipas të dhënave të në gjithë botën, në total janë: 153,586 njerëz të infektuar, 5,789 të vdekur dhe 72,587 të shëruar.

-Koronavirusi vjen nga një familje virusesh që mban emrin e dukjes së tij, sepse ka formën e një kurore.
-Nga i njëjti grup virusesh vijnë edhe SARS dhe MERS – viruse që kanë shkaktuar epidemi në të kaluarën.

Top Channel