Kryeministri japonez, Shinzo Abe ka thënë se Lojërat Olimpike Tokio 2020, do të mbahen sipas planifikimeve paraprake në muajin korrik, pavarësisht pse përhapja e koronavirusit ka rezultuar me shtyrjen apo anulimin e shumë ngjarjeve sportive.

Abe ka thënë se Komiteti Ndërkombëtar Olimpik do të marrë vendimin përfundimtar për këtë cështje.

“Ne do ta tejkalojmë shpërndarjen e infeksionit dhe do të jemi nikoqirë të Lojërave pa ndonjë problem, ashtu si është planifikuar”, ka thënë Abe.

Deri më tani në Japoni është raportuar për 28 persona të vdekur dhe më shumë se 1,400 të prekur nga kjo sëmundje.

Lojërat Olimpike të Tokios pritet të kushtojnë rreth 10.26 miliardë funta britanike, patën thënë organizatorët në muajin dhjetor.

Top Channel