Koronavirusi/ SHBA këshillon amerikanët që ndodhen në Shqipëri: Ja çfarë duhet të dini

09/03/2020 16:34

Pas konfirmimit zyrtarë të dy personave të infektuar me koronavirus në Shqipëri, Ambasada e SHBA në Tiranë ka dhënë disa këshilla dhe informacione për të gjithë qytetarët amerikanë që jetojnë në vendin tonë për tu mbrojtur nga ky virus vdekjeprurës.

Ambasada e SHBA në Tiranë shpjegon se vendi ynë ka pezulluar të gjitha udhëtimet në zonat më të prekura në veri të Italisë.

Ndër të tjera Ambasada e SHBA njofton qytetarët e saj në Tiranë se Qeveria e Shqipërisë kërkon që të gjithë individët që janë të shqetësuar se mund të kenë kontraktuar COVID-19 duhet të vendosen në kushtet e vetë-karantinës në shtëpi dhe të kontaktojnë qeverinë shqiptare në numrin e telefonit të urgjencës mjekësore 127. Stafi që flet anglisht është në dispozicion për të ndihmuar të huajt.

Ndër të tjera SHBA njofton qytetarët e saj se asnjë spitale private nuk është e autorizuar të menaxhojë rastet e COVID-19.

Informacion specifik për vendin:

Shqipëria ka konfirmuar raste të shumta të COVID-19 brenda kufijve të saj.

Shqipëria ka pezulluar të gjitha fluturimet në dhe nga rajoni verior i Italisë deri në 3 Prill 2020. Sipas Autoritetit të Aviacionit Civil Shqiptar, fluturimet janë pezulluar për në dhe nga vendet e mëposhtme:

Aeroporti i Milan Malpensa (MXP)

Aeroporti i Milan Bergamo (BGY)

Aeroporti i Bolonjës (BLQ)

Aeroporti i Firences (FLR)

Aeroporti i Xhenovës (GOA)

Aeroporti i Perugia (PEG)

Aeroporti Pisa (PSA)

Aeroporti Rimini (RMI)

Aeroporti i Venecias (VCE)

Aeroporti Verona (VRN)

Shqipëria ka mbyllur të gjitha shkollat ​​deri më 23 Mars 2020.

Kërkesat për hyrje dhe dalje:

Shqipëria aktualisht nuk po e kufizon hyrjen ose daljen nga vendi në përgjigje të shpërthimit të COVID-19.

Shqipëria ka rritur numrin e personelit mjekësor në të gjitha portet e hyrjeve.

Si masë parandaluese, të gjitha rastet e dyshuara që mbërrijnë në Aeroportin Ndërkombëtar Nënë Tereza të Tiranës dhe portet detare të Vlorës dhe Durrësit po vlerësohen nga stafi i specializuar mjekësor në vend. Në disa raste, qeveria po dërgon mostra gjaku për testime në Institucionin e Shëndetit Publik.

Të gjithë pasagjerët që vijnë nga Italia, qoftë me aeroplan në Aeroportin Ndërkombëtar Nënë Tereza të Tiranës ose me traget nëpër portet e Vlorës dhe Durrësit, janë duke u ekzaminuar nga ethet ose shenjat e sëmundjes.

Për informacion mbi kërkesat e hyrjes / daljes, ju lutemi vizitoni faqen tonë në internet “Hyrja dhe banimi në Shqipëri”.

Informacione për karantinë:

Qeveria e Shqipërisë kërkon që të gjithë individët që janë të shqetësuar se mund të kenë kontraktuar COVID-19 për të vihen ne kushtet e vetë-karantinës në shtëpi dhe të kontaktojnë qeverinë shqiptare në numrin e telefonit të urgjencës mjekësore 127. Stafi që flet anglisht është në dispozicion për të ndihmuar folësit jo shqiptarë.

Një vend zyrtar i izolimit dhe trajtimit është caktuar në Spitalin e Sëmundjeve Infektive në Spitalin Universitar Nënë Tereza. Qendra Kombëtare e Urgjencës Mjekësore është përgjegjëse për transferimin fizik të të gjithë pacientëve që dyshohet se janë të infektuar me virus. Asnjë spitale private nuk është e autorizuar të menaxhojë rastet e COVID-19. Nuk ka asnjë informacion zyrtar të disponueshëm për kohëzgjatjen e kohës që do të mbahen individët në këto hapësira të përkohshme të karantinës.

Top Channel