Zemra e parë plotësisht robotike, do t’i japë fund nevojës për transplantime në 10 vjet

23/01/2020 10:16

Zemra e parë e butë robotike në botë është në zhvillim e cila mund të pastrojë listat e pritjes së transplantit NHS.

“Zemra hibride” do të jetë e para e bërë ndonjëherë nga muskuj dhe sensorë artificial të butë dhe më pas e veshur me indet e njeriut të rritur në një laborator.

Një kirurg pionier Hollandez po punon në partneritet me Fondacionin Britanik të Zemrës për ta transplantuar atë tek personi i parë në 2028.

Ekipi që qëndron pas tij pretendon se mund t’i japë fund nevojës për transplantime nga njerëz të vdekur dhe të shpëtojë mijëra që vdesin ndërsa ndodhen në listat e pritjes së dhuruesve të organeve në nivel global.

Top Channel