Aeroporti i Filipineve

Përhapja e virusit po bën që autoritetet e qytetit të anullojnë ngjarjet kryesore që tërheqin turma të mëdha për të minimizuar rrezikun e infeksionit.

Pekini ka anuluar ngjarje në shkallë të gjerë duke përfshirë disa festime të Vitit të Ri Kinez. Ngjarjet e anuluara përfshijnë shumë panaire të tempullit të njohura, të cilat tërheqin turma të mëdha. Autoritetet mbyllën gjithashtu Qytetin e Ndaluar, i cili tërheq miliona vizitorë çdo vit

Zyra e turizmit e Macau ka njoftuar se po anulon të gjitha festimet zyrtare të Vitit të Ri

Hong Kongu tashmë kishte anuluar paradën e saj të vitit të ri nëpër zonën Kowloon sepse nuk donte që ngjarja të tërhiqte protesta të vazhdueshme pro-demokracisë. Tani ajo ka anuluar edhe turneun e futbollit të Kupës Lunar të Vitit të Ri

Qyteti i Xiantao në Provincën Hubei, në perëndim të Wuhan, ka anuluar të gjitha ngjarjet e mëdha si pjesë e një game të gjerë masash për të ndaluar përhapjen e virusit

Dhe në SH.B.A., Shoqata Kineze Amerikane Tri-Qytetet në Washington State tha që po anulonte ngjarjet e Vitit të Ri sepse rasti i parë i virusit në SH.B.A ishte zbuluar në qytetin e afërt të Seattle. Tri-Qytetet i referohen Richland, Pascoe dhe Kennewick.

Top Channel