Aktivistja suedeze e mjedisit Greta Thunberg është përballur me presidentin e Shteteve të BAshkuara të Amerikës në Davos të Zvicrës.

Fjalimet e tyre ishin të kundërta. Aktivistja foli me tone të ashpra rreth drejtuesve mos kokëçarës ndaj ndryshimeve klimaterike dhe kërkoi që të veprohet menjëherë për ta zgjidhur këtë situatë.

Ndërsa Trump tha se nuk ka vend për pesimizëm por duhet të jemi optimist. Presidenti tha se SHBA do të marrë pjesë në iniciativën e lançuar nga Forumi Botëror Ekonomik për mbjelljen e 1 trilion pemëve.

Ju ftojmë të ndiqni videon e mëposhtme të ‘përplasjes’ së presidentit Trump me aktivisten e mjedisit:

Top Channel