Drejtori i përgjithshëm i BBC, Tony Hall, do të dorëhiqet në verë, njoftoi të martën transmetuesi britanik. Në një mesazh drejtuar stafit, në të cilin shpjegonte vendimin e tij, Hall tha se do të largohej në mënyrë që të lejonte një ekipi të ri drejtuesish të çonin përpara organizatën.

BBC është një rrjet i financuar publikisht dhe formati i tij rishikohet çdo 11 vite nga qeveria britanike. Pas largimit nga transmetuesi, Hall do të bëhet kryetar i bordit të Galerisë Kombëtare.

Ai ka shërbyer në këtë bord që nga nëntori 2019. “Ka qenë një vendim i vështirë për mua. Unë e dua BBC. Jam i dhënë pas vlerave dhe rolit që ne kemi në vend dhe pas asaj që ne bëjmë globalisht”, shkruante Hall në letrën e tij. BBC po përballet me një mori polemikash për shkak të hendekut të pagave mes gjinive, që është hetuar madje edhe nga komisioni për barazinë dhe të drejtat e njeriut në Britani.

Të hënën, një prezantuese radiofonike, Sarah Montague, zbuloi se ajo kishte arritur një marrëveshje 520 mijë dollarëshe me BBC për pagën dhe se organizata i kishte kërkuar asaj ndjesë se e kishte trajtuar në mënyrë të padrejtë për vite. Sipas sondazheve, BBC nuk është më burimi më i besueshëm i lajmeve në Britani. 69 për qind e të anketuarve, thonë se ata i besojnë pjesërisht BBC.

Kjo është më pak se 73 për qind e të anketuarve që thanë se i besojnë burimeve rivale të BBC, si ITV News, por pak më shumë se 55 për qind i besojnë Sky News.

Top Channel