Edhe qentë mund të ofendohen dhe zemërohen me pronarin, ekspertët zbulojnë shenjat

14/01/2020 17:20

Qentë gjithashtu zemërohen shumë dhe kryejnë veprimet tuaja me zemër. Dhe këtu janë disa shenja me të cilat ju do të njihni këtë gjendje.

Nëse manari juaj vazhdimisht heq hundën dhe buzët edhe pse nuk ka ushqim aty pranë, është një shenjë që ata janë të zemëruar me ju ose të stresuar.

Kjo mund të ndodhë edhe kur përqafohet nga njerëz të panjohur, thonë ekspertët. Zgjidhja është ta largoni atë nga situata që nuk janë të rehatshme për të.

Një shenjë tjetër që tregon se ai duhet të zemërohet është kur ai kthen shpinën.

“Një qen i lumtur dhe i rehatshëm ka të ngjarë të jetë i gatshëm të bëjë kontakt me sytë me pronarin e tij dhe të kërkojë vëmendjen e tij. Por nëse ai është i zemëruar ose i mërzitur, ky lloj ndërveprimi mund të mungojë. Qeni mund të largohet nga pronari ose të largohet nga dhoma, ose edhe të flejë diku tjetër,” shpjegon Erin Askeland, një specialist i trajnimit dhe sjelljes së qenve nga Kanada.

Një shenjë që manari juaj është i mërzitur është se ai nuk pranon të bëjë atë që ju kërkoni prej tij, për shembull për t’ju arritur edhe pse ai e di shumë mirë atë që ju dëshironi që ai të bëjë.

Askeland vuri në dukje gjithashtu se emocionet e pronarit mund të prekin qenin, kështu që ju duhet të bëni diçka në atë moment për ta ndihmuar të ndjehet më i qetë.

Nëse qeni është i ngurtë me bishtin midis këmbëve të tij të pasme, mund të zbulojë se e merr kritikën tuaj shumë personalisht. Kjo mund të ndodhë nëse e përqeshni ose bisedoni me të shumë të vështirë.

Disa qen mund të jenë hakmarrës kur janë të zemëruar, kështu që ata bëjnë diçka të gabuar vetëm për të marrë vëmendjen. Një shembull është urinimi në këpucë apo kafshimi i tyre.

Nëse doni ta bëni kafshën tuaj të lumtur, vendosni një buzëqeshje të gjerë në fytyrën tuaj, thonë ekspertët. Dhe nëse është i çmendur për ju, le të qetësohet

Top Channel