Numri i njerëzve që kanë humbur jetën nga një epidemi e fruthit në Republikën Demokratike të Kongos ka kaluar 6.000, ka thënë Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH).

OBSH thotë se epidemia është lëvizja më e madhe dhe më e shpejtë në botë. Rreth 310,000 raste të dyshuara të fruthit janë raportuar që nga fillimi i vitit 2019, thotë OBSH.

Qeveria Kongoleze dhe OBSH filluan një program të vaksinimit urgjent shtatorin e kaluar.

Më shumë se 18 milion fëmijë nën pesë vjeç u vaksinuan në të gjithë vendin në vitin 2019, thotë OBSH.

Top Channel