Luan Kapaj, është zjarrfikësi i cili ishte gati të sakrifikonte jetën e tij për shpëtimin e njerëzve që ishin nën rrënojat e tërmetit të 26 nëntorit.

Dhe për këtë atij iu dha edhe medalja e artë nga kryeministri Edi Rama.

“Më shumë se sa krenar kjo medalje mua më bën krenar për dy qytetarët e mi që sot janë bashkë me ne marrin ajrin e kësaj toke dhe shikojnë dritën e këtij dielli. Unë do t’i shërbej popullit tim deri në momentin e fundit të jetës sime”, tha ai.

Të pranishëm në ceremoni ishin dhe dy qytetarët që Luani u shpëtoi jetën, ku njëri tha: “Kishte zemër të madhe siç ka emrin ishte dhe vetë”.

Top Channel