Disa ekspertë thonë se duhen vetëm dhjetë sekonda për të marrë përshtypjen ndaj dikujt.

Për të dhënë përshtypjen më të mirë të mundshme për punëdhënësin tuaj të ardhshëm, duhet të përgatiteni paraprakisht për intervistë.

Këto janë gabimet më të zakonshme që bëjnë njerëzit kur shkojnë në një intervistë pune dhe duhet patjetër të shmangen.

Aromat e forta

Kur shkoni në një intervistë pune duhet të shmangni përdorimin e parfumeve të forta. Shkencëtarët thonë se rreth 30 për qind e njerëzve urrejnë erë të fortë, qoftë kjo erë e parfumit të shtrenjtë francez, cigareve ose djersës. Me një erë të fortë, njerëzit e ndjeshëm madje mund të marrin dhimbje koke dhe vjellje. Po sikur punëdhënësi juaj i ardhshëm të jetë një nga ata njerëz? Pse të rrezikojmë?

Kështu që, kur shkoni në një intervistë pune, mos përdorni njëkohësisht parfum dhe losion me erë të fortë. Për më tepër, në mënyrë që të mos befasoni punëdhënësin tuaj të ardhshëm me një erë të pakëndshme, mos hani ushqime me erë të fortë, të tilla si ton, vezë të ziera ose qepë, përpara intervistës.

Mos shikoni TV një natë më herët

Është e vështirë të imagjinohet jeta sot pa telefon të zgjuar ose laptop, TV, por para se të flisni për punë është më mirë t’i harroni ato për shkak të dritës blu që lëshon ekrani i pajisjes tuaj. Kohët e fundit, mjekët kanë zbuluar se drita nga pajisja ka një efekt negativ në shikimin tuaj, shkakton pagjumësi, dhe në raste të rralla, madje edhe depresion.

Një person me rrathë të errët nën sytë e tij për shkak të mungesës së gjumit nuk mund të bëjë një përshtypje të mirë. Gjithashtu, mungesa e gjumit do të ngadalësojë procesin tuaj të të menduarit, kështu që nuk do të jeni në gjendje t’i përgjigjeni pyetjeve saktë dhe shpejt. Andaj, për një gjumë të natës së mirë, mos lexoni lajmet dhe mos shikoni TV natën para takimit.

Mos flirtoni

Një nga gabimet më të këqija që mund të bësh është të përpiqesh të flirtosh me punëdhënësin ose dikë tjetër përgjegjës për pranimin në vendin e punës.

Mos flisni për jetën private

Në intervistën për punë, jini të sjellshëm, por jo edhe shumë miqësor. Mos flisni për aventurat tuaja fundjavë të kaluar, gabimet e kaluara, të afërmit dhe mos tregoni foto të fëmijëve tuaj ose kafshëve shtëpiake në takim. Përqendrimi më i mirë në cilësitë tuaja profesionale.

Sillni ujë ose lëng me vete

Para se të dilni nga shtëpia, vendosni një shishe me ujë ose diçka tjetër në çantën tuaj për të pirë. Ju mund të jeni nervoz gjatë bisedës në mënyrë që uji juaj t’ju bëj mirë.

Përdorimi i postës elektronike joprofesionale

Gjithmonë duhet të keni një e-mail të biznesit që duhet të përmbajë emrin dhe mbiemrin tuaj, pa ndonjë pseudonim shtesë.

Kujdesuni për rrëmujën në çantën tuaj

Një ditë para intervistës së punës, kontrolloni përmbajtjen e çantës tuaj dhe shpëtojini nga të gjitha gjërat e panevojshme. Do të jetë e vështirë nëse përpiqeni t’i jepni punëdhënësit tuaj një kopje të CV-së tuaj dhe të tërhiqni aksidentalisht çelësat ose furçën tuaj të flokëve. Kjo rrëmujë i tregon punëdhënësit tuaj se ju jeni një person i çorganizuar, gjë që nuk është aspak e mirë.

Pirja e pijeve me kafeinë

Pijet që përmbajnë kafeinë mund të prishin intervistën tuaj në punë. Arsyeja e parë është se adrenalina hyn në rrjedhën tuaj të gjakut, gjë që mund t’i bëjë pëllëmbët të djersiten dhe duart tuaja të dridhen. Dhe së dyti, kafeja është një diuretik dhe një laksativ. Ne e dimë që adhuruesit e kafesë nuk munden pa pijen e tyre të preferuar, por prapë ju rekomandojmë të bëni një pushim para një interviste të rëndësishme për punë

Top Channel