Policia kroate, në bashkëpunim me Europol, kanë kryer një hetim, në të cilin një grup kriminal u gjet i përfshirë në evazion fiskal, pastrim parash, falsifikim dokumentesh dhe mashtrimesh.

Grupi ka tregtuar automjete luksoze përmes disa ndërmarrjeve të tij në vende të ndryshme të BE-së, të cilat lanë përshtypjen se ata po veprojnë legalisht.

Në të njëjtën kohë, ata falsifikuan dokumente dhe fatura për të shmangur taksat dhe detyrimet e akcizës dhe për të ofruar shërbime të pastrimit të parave për kriminelët dhe grupet e tjera, transmeton KosovaPress.

Policia ka akuzuar një shtetas kroat (48) për krijimin e një grupi kriminal, si dhe dhjetë të tjerë që janë anëtarë të këtij grupi. Hetimi pritet të çojë në aktakuza të reja.

Top Channel