Pas një udhëtimi 6 ditor mbi një barkë të vjetër dhe të dëmtuar, 24 emigrantë të nisur nga Afrika kanë arritur në gjendje të rënduar në Canary Island të Spanjës.

12 burra, tetë gra dhe tre fëmijë është ishte bilanci në bordin e barkës të cilët u paraqitën me gjendje të vështirë shëndetësore në Spanjë për shkak të kushteve të vështira në det të hapur.

Emigrantët u mikpritën nga turistët e pranishëm në ishull, ata i ofruan ujë dhe ushqime dhe më pas njoftuan njësitë e shpëtimit për mbërritjen e tyre. Me mbërritjen e njësive të shpëtimit, emigrantët u pajisën me batanije termale dhe më pas iu ofrua ndihma e parë ndërsa për fëmijët u sigurua trajtim mjekësor në spital. Sipas raportimeve të mediave iberike asnjë prej emigrantëve të ardhur nga Afrika nuk është në gjendje kritike për jetën.

FOTO GALERI
1/4

Top Channel